Höstens medlemsutbildningar

Ta chansen att vässa dina kunskaper i höst genom att gå en utbildning eller studiecirkel. Alla utbildningar är kostnadsfria för dig som medlem.

Medlemsutbildningar del 1-3

Del 1 – kvällsträffar eller internat

Vill du lära dig mer om politik och vårt parti? Vår medlemsutbildning steg 1 kallar vi för 4xsossepolitik. Den innehåller fyra kvällsträffar där vi bland annat pratar om partiets historia, nationell politik, kommunal politik, vi träffar heltidspolitiker och pratar om hur det är att vara politiker.

Höstens 4x sossepolitik har sina träffar tisdag 10/9, onsdag 18/9, torsdag 26/9 och måndag 21/10. Kontakta magnus224@gmail.com för att höra mer eller anmäla dig till utbildningarna.

Du kan även gå en tvådagars internatutbildning den 23-24 november på Hola Folkhögskola utanför Kramfors. Med start 10.00 den 23:e och avslut 15.30 den 24:e. Där ingår logi, kost och resekostnader. Anmälan görs till https://response.questback.com/socialdemokraterna/medlutbnov19 senast den 8 november.

Del 2 – internat

För att gå medlemsutbildningen steg 2 måste du ha gått steg 1. Om du har gått 4x sossepolitik krävs det att du har närvarat på minst 3 av de fyra träffarna. Höstens medlemsutbildningen steg 2 hålls den 23-24 november på Hola Folkhögskola utanför Kramfors. Med start 10.00 den 23:e och avslut 15.30 den 24:e. Där ingår logi, kost och resekostnader. Anmälan görs till https://response.questback.com/socialdemokraterna/medlutbnov19 senast den 8 november.

Del 3 – internat

Arrangeras av partiet nationellt och kräver att du har gått steg 1 och 2 eller har gått grundutbildning i någon av partiets sidorganisationer, tex fackförening. I höst hålls medlemsutbildning steg 3 i Sundsvall den 25-27 oktober. Andra datum och platser, samt hur du ansöker, hittar du här https://socialdemokraterna.abf.se/vara-utbildningar/medlemsutbildning/ansokan-del-3/

Gemensam styrelseutbildning för S-föreningar

I höst arrangerar vi styrelseutbildningar dit S-föreningar i kommunen kan anmäla sig. På utbildningen får ni möjlighet att jobba ihop er som styrelse, prioritera mål och lägga upp strategier och fördela ansvar. Ni får möjlighet att planera verksamhetsår och hur man skapar engagemang kring lokalpolitik i ert område. För att ni ska få ut det mesta av utbildningen ser vi gärna att så många som möjligt från styrelsen deltar.

Datum: 6 oktober. Heldag.

Anmälan: görs till arianne.sundman@sundsvall.se

Politiska utbildningar via ABF

Diskussionscirkel om feminism

Här diskuterar vi tillsammans vilka strukturer som finns i samhället? Vad är egentligen feminism? Är det viktigt att prata om det här? Är det viktigt för både män och kvinnor? Gruppen kommer att få ett underlag med frågeställningar och utifrån detta lyfter ni och vrider på detta ämne. Cirkeln genomförs tillsammans av deltagarna och utan ledare.

Var: ABF, Östra Långgatan 17, Sundsvall, vån 3

Startdatum: tisdag 10 september Tid: 18.00-20.15 Antal tillfällen: 5 Kostnad: 0 kr.

Anmälan till: info.vasternorrland@abf.se, Tel: 060-64 10 66

LITTERATURCIRKEL – marknadens tyranni

I boken ”Marknadens tyranni – och hur vi kan rädda demokratin” dokumenterar Björn Elmbrant den nylibe­rala tankemässiga dominansen i vår tid. Vill du träffa likasinnade och läsa och dis­kutera växande klassklyftor, skatteparadis och tynande välfärds­sektor har ni kommit helt rätt! Kostnad för boken tillkommer.

Var: ABF, Östra Långgatan 17, Sundsvall, vån 3

Startdatum: torsdag 12 september Tid: 18.00-20.15 Antal tillfällen: 5 Kostnad: 0 kr.

Anmälan till: info.vasternorrland@abf.se, Tel: 060-64 10 66

Läs mer om ABFs kursutbud på www.vasternorrland.abf.se eller facebook.com/ABFvasternorrland

facebook Twitter Email