Sundsvall Första maj 2023- För hela Sverige!

Rättvisa, respekt och gemenskap har byggt vårt land genom generationer. Men samhällsgemenskapen håller på att falla sönder.
Många i Sverige kämpar i vardagen, och tvingas vända på varje krona för att få ekonomin att gå ihop. För en del räcker det inte ändå. Dyra elräkningar, rekordhöga matpriser, stigande räntor och hyror drabbar många hårt. Människor ser sina livsverk gå i upp i rök, personalen i välfärden får springa snabbare och tryggheten minskar.
Samtidigt har vi en regering som saknar handlingskraft, som har glömt en majoritet av Sverige. De prioriterar att ge mer åt dem som redan har, snarare än att se hela vårt land. Det är inte rättvist. Det är inte det Sverige vi känner.
Vi socialdemokrater tror på en annan väg. Vi vill se en politik för en ökad samhällsgemenskap. För rättvisa, respekt och gemensamt ansvar. En politik för hela Sverige.
Vi vill att det ska gå bra för alla barn i vårt land, att man ska växa upp i trygghet, ta sig igenom skolan och få ett jobb, och kunna bidra till vår gemenskap. Oavsett vem man är, oavsett var man bor, oavsett tjocklek på plånboken.
Sverige behöver bli mer rättvist, mer som Sverige. På första maj står vi tillsammans upp för alla i Sverige – för hela Sverige. Gör det du med!
Hålltider:
12.00, Facklig förfest i parken Esplanaden 29
13.45, Uppställning i demonstrationståget
14.00, Tåget avgår
14.20, Firandet startar på Stora Torget
– Moderator: Arianne Sundman
– Talare:
Elliot Norberg, SSU
Khashayar Farmanbar, Socialdemokraterna
Ida Lindouf, LO-facken
Åsa Ulander, Arbetarekommunens ordförande

Vi delar ut pris för:

Årets gräsrot, Årets fackliga hjälte, Årets gräsfrö

16.00, After Train, Q-bar

I år är det extra viktigt att vi tillsammans samlas, tågar och står upp för vårt Sverige, där demokrati, rättvisa och respekt är det som bygger vår gemenskap.

Varmt välkomna!

facebook Twitter Email